Verifiera AB grundare Magnus Gröndal dömd för sexköp av barn

I “sugardating”-härvan med ett tiotal män som stått åtalade för köp av sexuell handling av barn fälldes de flesta för brottet. En av de åtalade är Magnus Gröndal, grundare och delägare av Lexbase och Verifiera AB som vi har uppmärksammat tidigare. Magnus Gröndal är kvar som delägare av Verifiera AB och hans fru Katarina Gröndal står som VD för bolaget. I bolaget sitter även den tidigare moderata riksdagsledamoten Gunnar Axén.

Magnus Gröndal döms för två fall av köp av sexuell handling av barn, där det ena tillfället skedde på ett hotell och det andra tillfället i sin mors lägenhet. Av domen framgår att barnet utsattes för förnedring och led psykiska men av Gröndals framfart.

Påföljden hade blivit en månads fängelse, men slutade i villkorlig dom. Skälet till detta är två: Brotten begicks innan straffskärpningen för sexköp av barn hann träda i kraft, men också då Magnus Gröndal hävdar att han har blivit av med jobbet som en följd av domen.

Uppdatering 2021-12-17: I hovrätten ändras domen till köp av sexuell tjänst samt försök till köp av sexuell tjänst.

Lämna ett svar