Bandidosledare bildar säkerhetsbolag tillsammans med polis

All Time Solutions AB heter ett nytt bolag i säkerhetsbranschen. Bolaget ska skilja sig från andra säkerhetsbolag då de enligt utsago löser “problemen för gott” med hjälp av sitt “stora internationella kontaktnät”.

Bakom företaget står Jeffrey Ong som enligt Expressen förra året var president för Bandidos MC Stockholmsavdelning.

På Jeffreys Instagram-konto blandas bilder från spanska solkusten med evenemang knutna till Bandidos. Jeffrey, som är dömd för flera brott kopplade till Bandidos, har alltså inte kommit på bättre tankar i livet och övergett den kriminella organisationen till förmån för att göra samhället säkrare. Det handlar snarare om att göra affärer där Bandidos-kopplingen snarare är en fördel än en nackdel.

Detta är i sig inte särskilt ovanligt. Det är inte första gången organiserad brottslighet skapar ett säkerhetsföretag och börjar ägna sig åt indrivningar, eller att “lösa problem för gott”.

Vad som är ovanligt i sammanhanget är däremot den person som nytillträdde i bolaget från och med den 1 oktober 2020. Lennart Berglin presenteras som en erfaren f.d. polis som “arbetat inom polismyndigheten i mer än trettio år, med allt från ordningstjänst, spaning och utredning.”

Som polis har det varit Lennarts främsta uppgift att sätta stopp för sådana kriminella verksamheter som Bandidos ägnar sig åt. Nu, när han hastigt och lustigt inte är polis längre, sätter han sig direkt i styrelsepost med en av Sveriges mest profilerade kriminella ledargestalter.

Här på säkerhetsbloggen ska vi kosta på en vild spekulation: Det pågår förmodligen både en och annan utredning om Lennart Berglin på hans tidigare arbetsgivare Polisen. Polisen, såväl som vi, lär inte utgå från att Lennart Berglins samarbete med den organiserade brottsligheten påbörjades först när han lämnade polismyndigheten. Om detta lär vi få återkomma.

Tips? tips@sakerhetsbloggen.net

Lämna ett svar