Tre domar du inte kommer hitta på Lexbase eller Verifiera AB

I koncernstrukturen Verifiera AB ingår Garrapatica AB (som äger varumärket Lexbase) och Nyhetsbyrån Vivalto Information AB.

Vivalto var tidigare Blowfish AB, ett webproduktionsbolag där lexbase-grundaren Jonas Häger satt som ledamot tillsammans med en David W.

David W är dömd för rattfylleri. Men inte om du kollar upp honom på Lexbase. Då står det helt enkel “Din sökning gav ingen träff”.

Jonas Häger har även suttit som ledamot i Delusion Media Kommanditbolag, tillsammans med en Patrik M. Patrik M dömdes i februari 2018 till fängelse i tre år för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott, falsk tillvitelse, olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot vapenlagen. Men inte om du söker i Lexbase.

En tredje person, Filip Welander, är delägare i Verifiera AB med 2.3% av aktierna. Han stod tidigare som försäljningschef på Verifiera men försvann från hemsidan i samband med att han åtalades för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Vad som också försvunnit, eller aldrig funnits, är domen mot honom på Lexbase. Återigen står det “Din sökning gav ingen träff”.

Tre personer som alla har det gemensamma i att de gillar att framföra fordon alkohol- eller drogpåverkade, och att de är verksamma i Verifiera AB:s verksamheter eller är vänner till personer i bolaget. Tre personer som du inte kommer få träff på om du någon gång skulle ha med dem att göra, i en rekrytering eller annan affärsrelation, och om du väljer att göra kontrollen hos Verifiera eller Lexbase.

Hur många fler brottsdömda har fått bort sina domar från Lexbase och Verifiera för att de känner någon i företagen?

2 thoughts on “Tre domar du inte kommer hitta på Lexbase eller Verifiera AB

Lämna ett svar